Yellow is the new black

yellow is new black

 

Ce culoare exprimă mai bine decât galbenul dinamism, energie şi explozie de voie bună? Adeseori preferată pentru outfit-urile sportive, culoarea galben aduce cu sine o serie de semnificaţii cel puţin interesante. În acest articol Originals îşi propune să îţi prezinte cele mai interesante aspecte despre culoarea galben în lumea sportului.

 

Culoarea galben şi atleţii olimpici

Poate aţi observat că Jocurile Olimpice sunt în general dominate de culoarea galben în ceea ce ţine de încălţăminte sportivă.  Acest lucru este mai evident la maratonişti, care au o afinitate pentru culorile tip neon. Una dintre ipotezele care încearcă să explice această preferinţă este aceea conform căreia alergătorii sunt obişnuiţi să poarte galben pentru a fi văzuţi cu uşurinţă pe şosea de către şoferi şi pentru a fi în mod firesc evitaţi.

Compania Nike a profitat de acest “trend” şi a adoptat strategia de a colora în galben toţi pantofii lor de top.

 

Maşinile şi culoarea galben

Corvette-ul lui Dale Earnhardt Jr. Lamborghini-ul lui Nicolas Cage. Ferrari-ul lui Eric Clapton. Toate acestea sunt în esenţă maşini trofeu – sportive, dinamice şi flamboaiante. Şi galbene.

Deşi pentru o bună perioadă de timp culoarea roşie a fost de referinţă în domeniul maşinilor sport, s-a observat că galbenul ţipă mai tare, şi este alegerea mai bună pentru şoferii care doresc să facă impresie pe şosea. Chiar şi denumirile nuanţelor de la aceste maşini sunt atrăgătoare.

Astfel, Ford a scos pentru Mustangul său din 2004 nuanţa Screaming Yellow. Hyundai a creat o maşină-concept, în două portiere – Ballistic Yellow. Nissan a promovat Ultra Yellow pentru coupe-ul său din 2005, iar Porsche ne-a surprins cu Speed Yellow.

Se pare că această culoare la maşinile sport este aleasă de către două categorii de persoane – cele tinere, şi cele cu un spirit tânăr.

 

Culoarea galben şi tricouri faimoase

Simbolul cel mai cunoscut al Tour de France este tricoul galben ce indică cine este conducătorul cursei. Acest simbol a fost introdus în ediţia din 1919 a Turului. Iniţiativa a aparţinut jurnalistului de la L’auto, ziarul ce a inventat şi a patronat Turul Franţei.  Povestea este că aceştia erau nemulţumiţi de faptul că nu puteau identifica cu uşurinţă conducătorul cursei. S-au hotărât să îl îmbrace pe acesta în culoare galben deoarece aceasta era şi culoarea reprezentativă a ziarului.

 

Originals îţi sugerează şi o serie de produse sportive de culoarea galben pentru a te energiza Back 2 School!

 

aparatori-unisex-puma-evopower-13-slip-03060601-13952-1

Aparatori Puma evoPower 1.3 Slip

ghete-de-fotbal-barbati-nike-hypervenom-phade-ii-tf-14900-1

Ghete de fotbal Nike Hypervenom Phade II TF

maieu-femei-nike-w-nsw-gym-vntg-tank-726065703-14180-1

Maieu Nike W NSW Gym VNTG Tank

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.