Tot ce trebuie să ştii despre întreţinerea încălţămintei de iarnă

Odată cu venirea iernii ghetele, cizmele şi bocancii îşi fac loc în garderoba ta. Fie că alegi să mergi la cumparături, fie că scotoceşti în dulapul în care ai depozitat-o astă-primăvară, încălţămintea necesită mai multă îngrijire iarna decât în oricare altă perioadă a anului.

Zăpada, gheaţa şi sarea împrăştiată pe străzi pot duce la deteriorarea încălţărilor dacă acestea nu sunt întreţinute corespunzător.

Iată de ce anume trebuie să ţii cont pentru a prelungi durabilitatea încălţămintei tale de iarnă:

 

Alege perechea potrivită

Este foarte important să alegi modele cu talpă antiaderentă, în acest mod vei păşi în siguranţă pe gheaţă sau polei. Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este confortul, picioarele tale au nevoie de un confort optim si de lejeritate în timpul mersului.

Dacă petreci mult timp în aer liber, atunci recomandat este ca ghetele/cizmele să aibă o căptuşeală din lână la interior.

Încălţămintea impermeabilă este o alegere bună în sezonul rece ( dacă eşti pasionat de sport ştii că pantofii de runing, dar şi încălţările outdoor dispun de  o membrană impermeabilă în acest sezon).

 

   Pune încălţămintea la uscat

Dacă te-ai plimbat prin zăpadă sau dacă te-a prins ploaia şi încălţările tale sunt umede, atunci va trebui să le usuci pentru a împiedica deteriorarea acestora.

Înainte de orice scoate branţurile şi şireturile ( acolo unde este cazul) şi  începe prin a şterge încălţămintea cu o cârpă din bumbac atât la exterior cât şi la interior, în acest fel vei scăpa de excesul de apă, dar şi de eventualele pete prezente.  În continuare trebuie să îţi duci încălţămintea într-o cameră ventilată şi în care este cald.  Nu uita sa aşezi încălţămintea cu talpa în sus pentru ca aerul să poată circula. Reţine faptul că, indiferent dacă vorbim despre ghete, cizme, bocanci sau pantofi, toate trebuie ţinute la distanţă de orice sursă directă de căldură, prin urmare să nu te laşi tentat de caloriferul pe care cu siguranţă cândva obişnuiai să îţi usuci încălţămintea.

 

   Curăţă încălţămintea după fiecare purtare

Nu lăsa încălţămintea murdară peste noapte, după fiecare purtare ea trebuie curăţată chiar dacă a doua zi vei opta pentru o altă pereche ( aşa cum este şi recomandat).

Atunci când mergi prin zăpadă, încălţămintea se poate deforma, din acest motiv talpa ghetei sau a pantofului trebuie unsă cu soluţii special destinate acestei părţii, pentru a o ajuta să îşi păstreze forma şi pentru a se întări.

Petele lăsate de sarea din zăpadă pot fi şterse cu soluţii de îndepărtat sarea.

Evită să expui încălţămintea sub jet de apă pentru că nu faci altceva decât să contribui la degradarea mai rapidă a acesteia, în cazul în care nu ai la îndemână soluţii speciale pentru curăţare, apelează cu încredere la o cârpă moale şi umedă cu care să  îţi ştergi încălţările.

Materialul din care încălţămintea este confecţionată reprezintă un factor ce trebuie luat în calcul atunci când vrei să o cureţi.

Dacă ghetele, pantofi ori cizmele din piele naturală sau sintetică pot fi curăţate cu o cârpă umedă, iar apoi lustruite cu  cremă, când vine vorba despre pielea întoarsă situaţia se îngreunează şi asta pentru că este un material pe cât de frumos pe atât de pretenţios.

Pentru curăţarea produselor din piele întoarsă ai nevoie de o perie cu perii tari, o gumă de şters şi o cârpă moale. Prima dată foloseşte peria pentru a îndepărta murdăria de pe încălţări, iar dacă petele nu s-au luat e timpul ca guma de şters să intre în contact direct cu produsul din piele întoarsă. Şterge pata cu atenţie pentru a nu dăuna materialului. La sfârşit toarnă puţin oţet de vin alb pe cârpa moale şi lustruieşte toată suprafaţa încălţămintei.

După cum spuneam mai sus, cel mai bine este ca iarna să porţi cât mai mult încălţămintea rezistentă la apă, dar asta nu înseamnă că acestui tip de încălţăminte nu trebuie să îi acorzi timp pentru a-l îngriji. Partea bună este că produsele care beneficiază de tehnologia Waterproof se curăţă destul de uşor. Ce trebuie să faci este să foloseşti o bucată de cârpă pe care să o umezeşti în apă rece şi cu care să îţi cureţi încălţările preferate.

După ce iarna va trece, iar garderoba ta va suferi din nou modificări, nu depozita încălţămintea fără a o curăţa în prealabil, iarna viitoare vei avea nevoie de ea.

 

 

Ghete adidas Performance Irana

Ghete Nike Wmns Hoodland Suede

Ghete Nike Tanjun High-Top Winter

Ghete Nike Manoa Leather

Cizme UGG Australia M Classic Mini Stitch

Ghete Nike Tanjun Chukka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.