Tehnici de legare a sireturilor

Șansele sunt ca, atunci când scoți din cutie o nouă pereche de pantofi sport sau tenisi, să nu te gândești prea mult la felul în care arată șireturile, în afară poate de a admira nuanța lor strălucitoare și lipsită de orice urmă de murdărie. Însă ar trebui să o faci, pentru că o pereche de pantofi sport cu șireturile legate în mod corect, îți vor ține picioarele exact acolo unde trebuie! Pentru persoanele care aleargă constant, tehnicile creative de legare a șireturilor face ca adidașii lor să se simtă mai confortabili. 

Alergătorii nu sunt străini de aceste tehnici care pot oferi o anumită ușurare picioarelor. Tocmai din acest motiv, Originals.ro îți prezintă noi metode de legare a șireturilor. 

Tehnici de legare a șireturilor – Universe Center 

Se introduc ambele capete ale șireturilor din exterior în interior în gaura cu numărul trei. În continuare, capătul din dreapta al șiretului îl introducem în gaura cu numărul patru de pe partea stângă din interior în exterior. După care, procedăm la fel cu capătul din stânga, în gaura cu numărul patru de pe partea dreaptă din interior în exterior. Preluăm primul capăt și îl introducem în gaura cu numărul doi de pe partea dreaptă a pantofului din exterior în interior, la fel și cu celălalt capăt, pe partea opusă, în diagonala, în gaura numărul doi. 

Preluăm primul capăt și îl introducem pe dedesubtul celorlalte, în gaura cu numărul cinci, din exterior în interior. Procedam identic și cu celalalt capăt, introcându-l în gaura numărul cinci de pe partea dreaptă, din interior în exterior. Apoi mergem cu capătul din stânga în prima gaura a pantofului de pe partea dreaptă, din exterior în interior, la fel și celălalt capăt. Și, în final, pe dedesubt, pe diagonală, în gaura cu numărul șase, din interior în exterior, cu ambele capete.

Tehnici de legare a șireturilor – Straight Line 

Se introduc ambele capete ale şiretului prin cele doua găuri de la baza pantofului, din exterior spre interior. Apoi, capătul din stânga al şiretului, pe aceeaşi parte, se introduce din interior spre exterior, în a doua gaură. Iar cu capătul din dreapta, pe aceeaşi parte, tot din interior spre exterior, în a treia gaură.

Din nou, capătul din stânga se introduce în partea opusă, în a doua gaură, din exterior spre interior. Şi, în continuare, pe aceeaşi parte, din interior spre exterior, în gaura numărul 4.

Reluăm celălalt capăt şi procedăm la fel, pe partea opusă, în a treia gaură, din exterior în interior. În continuare, pe aceeaşi parte, introducem din interior spre exterior în a cincea gaură. Celălalt capăt, în partea opusă, este introdus din exterior spre interior în a patra gaură.

Continuăm din interior spre exterior în a şasea gaură. În final, ambele capete se vor introduce din exterior în interior, pe partea opusă, în a cincea, respectiv a şasea gaură. Apoi şireturile se leagă în interiorul pantofului şi se ascund sub limbă.

Tehnici de legare a șireturilor – Galaxy 

Se procedează în felul următor:

Se introduc ambele capete ale şireturilor prin cele două găuri de la baza pantofului, din interior spre exterior. Capătul stâng se introduce pe partea opusă, în gaura cu numărul trei, din interior spre exterior și, în continuare, pe aceeaşi parte, din interior în exterior, în gaura cu numărul doi. Celălalt capăt îl introducem pe partea opusă, în gaura cu numărul trei, din exterior în interior.

Cu capătul din stânga, pe partea opusă, în gaura cu numărul doi, se introduce din interior spre exterior și, în continuare, pe aceeaşi parte, în gaura cu numărul patru, din interior în exterior. Celălalt capăt îl introducem din interior spre exterior, în gaura numărul cinci. Celălalt capăt îl introducem pe partea opusă, din interior în exterior, în gaura numărul şase. Continuăm cu celălalt capăt, îl introducem în gaura numărul cinci, din exterior în interior, pe partea opusă şi, în continuare, pe aceeaşi parte, dar din interior spre exterior, în gaura cu numărul patru.

Încheiem introducand capătul pe partea opusă în gaura numărul şase. Îți place cum a ieșit?

Tehnici de legare a șireturilor – Lucky Star 

Se procedează în felul următor:

Se introduce șiretul prin gaura numărul șase de pe partea dreapta a pantofului, lăsând un capăt mai scurt în exteriorul acestuia.

În continuare, vom lucra cu capătul mai lung al șiretului, introducându-l din interior spre exterior, în gaura cu numărul unu de la baza pantofului. Trecem apoi pe partea opusă, din interior spre exterior, tot în gaura numărul unu.

Lăsăm o buclă care să ajungă până în dreptul găurii cu numărul cinci și, din interior spre exterior, introducem șiretul în gaura numărul patru. Trecem apoi șiretul prin bucla lăsată pe partea opusă, din exterior în interior, ca în continuare, pe aceeași parte, din interior spre exterior, în prima gaură a pantofului și pe diagonala în gaura numărul patru, din exterior în interior. Pe aceeeași parte introducem, din interior spre exterior, în gaura cu numărul unu.

Și din nou, pe diagonală, din exterior în interior, în gaura cu numărul patru. În continuare, pe aceeași parte, din interior spre exterior, în gaura numărul cinci. Trecem din nou prin buclă, introducem în gaura numărul cinci de pe partea stânga, din exterior spre interior, iar apoi, pe aceeași parte, în gaura cu numărul șase, din interior în exterior. Ți-a ieșit? 

Încearcă și tu aceste tehnici de legare a șireturilor și îndrăznește să fii diferit! 

About the Author: Ciprian

3 Comments

  • Răspunde Originals

   Bună, Alex!

   Alegerea tehnicii de legare a șireturilor, indiferent de numărul găurilor, ține atât de designul pantofului, cât și de stilul celui care îl poartă.
   Recomandarea Originals este maximum de creativitate, originalitate și libertate stilistică!

   Iar, ca recomandări punctuale, poți opta pentru:

   – alegerea unor șireturi speciale (circulare, ceruite, din piele, elastic sau orice alt material ți se pare ofertant), în stilul pantofului, a ținutei sau a contextului în care îi porți;
   – crearea unor contraste cromatice sau asocierea de culori complementare, pentru obținerea unui efect vizual original și stylish (e.g. poți combina mai multe culori de șireturi);
   – legarea acestora într-un mod creativ și neconvențional, respectând stilul ținutei și contextul în care îi vei purta (e.g. șireturile pot fi trecute doar prin una sau două găuri sau pot fi scoase cu desăvârșire pentru un look urban, în stilul hip-hop).

   Aici vei găsi câteva recomandări de pantofi cu patru, respectiv opt găuri, din oferta actuală Originals.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.