Red is the new black

red is new black

Când te gândeşti la roşu te gândeşti la pericol, putere, agresivitate, victorie, pasiune, dominanţă. În mod firesc ne întrebăm de ce această culoare este aleasă pentru a exprima respectivele atribute – este ceva aleatoriu, cultural, sau de altă natură?

Studii realizate pe macaci sugerează că în spatele atracţiei oamenilor către culoarea roşu se află evoluţia. Acest tip de maimuţe ce trăieşte în Puerto Rico şi în Cayo Santiago sunt sensibile la culorile roşu, verde şi albastru. Prin urmare, experimentatorii – bărbaţi şi femei – au purtat pe rând tricouri roşii, verzi şi albastre şi le-au oferit felii de măr maimuţelor. Notabil a fost faptul că maimuţele nu au făcut nicio diferenţiere privind sexul oamenilor sau în privinţa culorilor verde şi albastru, ci doar în ceea ce ţine de culoare roşu. Mai exact, maimuţele i-au evitat pe oameni când purtau respectiva culoare.

Explicaţia pentru acest comportament, instinctiv atât la primate cât şi la oameni, este faptul că aceasta ne ajută să realizăm ce tip de aliment poate fi consumat, ce emoţii are persoana cu care interacţionăm dacă culoarea pielii sale este roşie, şi multe altele.

 

În acest articol ne-am propus să evidenţiem implicaţiile culorii în lumea sportului şi să dezgropăm o serie de curiozităţi cel puţin interesante.

 

Culoarea roşu şi uniformele

Noutatea în lumea sportului acum este dată de informaţia conform căreia culorile purtate de o echipă ar putea influenţa arbitrul. În speţă, echipa ce poartă culoarea roşu poate afecta abilitatea de a lua decizii rapide a arbitrului şi chiar să existe o diferenţă de scor în acest sens.

Astfel, s-a observat că arbitrii au tendinţa de a acorda mai multe puncte la tae kwon do concurenţilor în roşu decât celor în albastru.

 

Armata Roşie a Rusiei

Acest film are în centru cea mai de succes dinastie din istoria sportului – echipa de hockey Armata Roşie. Filmul este relatat din perspectiva căpitanului echipei, descriind evoluţia sa de la stadiul de erou naţional la cel de duşman politic.

Filmul prezintă cum un sistem incredibil de opresiv a fost capabil să producă una dintre cele mai bune echipe din istorie.

 

Globulele roşii şi sportul

Pe perioada practicării unor exerciţii fizice, rolul deosebit de important al globulelor roşii este de a transporta oxigenul din plămâni către ţesuturi şi livrarea dioxidului de carbon către plămâni pentru a se produce expiraţia. Interesant este faptul că atleţii de performanţă au un conţinut aparent mai scăzut de globule roşii. Spunem aparent pentru că schimburile de oxigen şi de dioxid de carbon sunt de fapt foarte mari în corpul unui atlet şi prin constrast numărul lor de globule pare mai mic.
După ce te-a plimbat prin câteva noţiuni de istorie, anatomie şi sport, Originals îţi propune câteva produse – cum altfel decât roşii?

 

02104402-rosu-15048-1

Sapca Puma Ferrari LS mansion

adidasi-barbati-adidas-performance-galaxy-3-m-aq6541-14940-1

Pantofi sport adidas Performance galaxy 3 m

adidasi-barbati-puma-meteor-18905801-14929-1

Pantofi sport Puma Meteor

geanta-unisex-adidas-performance-lin-per-organ-m-ay5528-15138-1

Borseta adidas Performance Lin Per Organ M

rucsac-unisex-new-era-mno-mlb-pack-neyyansca-11322966-15025-1

Rucsac New Era Mno Mlb Pack NeyyanSca

sneakers-unisex-puma-rebound-street-evo-sl-36207202-15126-1

Sneakers Puma Rebound Street Evo SL

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.