Pielea naturală versus pielea sintetică

piele naturala vs piele ecologica

Să recunoaștem! Cu toții iubim îmbrăcămintea, încălțămintea și accesoriile realizate din piele. Astfel de articole captează instant privirile celor din jur și le găsim într-o altă interpretare în aproape fiecare sezon. În plus, sunt extrem de versatile, iar dacă știm să le asortăm corect, pot transforma o ținută banală într-un outfit demn de coperta unei reviste.


Numai că alegerea unei piese de acest tip, indiferent că vorbim despre o jachetă, o pereche de pantofi casual ori de o geantă, nu este întotdeauna ușoară. Ținând seama de faptul că pielea poate fi atât naturală, cât și sintetică, nu e de mirare că ne gândim de două sau chiar de trei ori înainte de a achiziționa un produs confecționat din unul dintre aceste două tipuri de materiale. Dar pentru că ne place să fim utili și să te ajutăm să iei mai ușor o astfel de decizie, în cele ce urmează îți vom spune care sunt avantajele și dezavantajele pielii naturale, respectiv sintetice.


Pielea naturală

Avantaje

Durabilitatea. Principalul avantaj al pielii naturale este legat, așa cum e și firesc, de durabilitate. Grație noilor tehnologii de prelucrare a pielii și a substanțelor biologice aplicate, aceasta devine și mai rezistentă, ceea ce înseamnă că timpul nu-și va lăsa amprenta atât de ușor asupra ei, având același aspect cu efect wow.

Mesajul stilistic pe care îl transmite. Deși pielea este considerată un etalon în ceea ce privește eleganța, versatilitatea ei o face să se plieze perfect și acelor accesorii sau articole vestimentare și de încălțăminte casual ori sport. Așadar, indiferent că porți o geacă, o pereche de teniși sau ai un portofel din piele, datorită lor vei transmite celorlalți putere, naturalețe, rafinament și preferința pentru calitate.

Flexibilitate. Poate pare un paradox, însă pielea e pe cât de rezistentă, pe atât de flexibilă. Odată cu trecerea timpului, aceasta devine din ce în ce mai flexibilă, dar își păstrează forma. Prin urmare, nu ai niciun motiv de îngrijorare.


Dezavantaje

Prețul. Spre deosebire de pielea sintetică, cea naturală costă un pic mai mult. Și asta pentru că presupune un proces de prelucrare mai lung, dar și pentru că materia primă este limitată. Însă în ciuda acestui fapt, un articol de de încălțăminte din piele naturală, de pildă, este o investiție bună, mai ales pe termen lung.

Permeabilitatea. Întrucât pielea naturală are o textură poroasă, de cele mai multe ori se întâmplă ca aceasta să absoarbă apa. Tocmai de aceea trebuie să acorzi o atenție specială acestui tip de piele, mai ales dacă vorbim de încălțăminte. Însă dacă este întreținută corespunzător, folosind un spray waterproof, aceasta va face față cu brio fiecărei ploi.


Pielea sintetică

Avantaje

Costuri de achiziție mai reduse. Comparativ cu încălțămintea și articolele vestimentare din piele naturală, cele din piele sintetică au un preț mai mic. Acest lucru se datorează faptului că implică un proces de realizare mai scurt și mai puțin anevoios, iar materia primă nu este limitată, așa cum se întâmplă în cazul celor confecționate din piele naturală.

Aspectul. Un alt motiv pentru care oamenii preferă să achiziționeze produse din piele sintetică îl constituie aspectul. Deși acest tip de piele este realizat din anumite substanțe chimice, aspectul este identic cu cel al pielii naturale.
Este ușor de întreținut. Dacă pielea naturală are nevoie o atenție și o îngrijire speciale, pielea sintetică este foarte ușor de întreținut. Poate fi curătață cu apă călduță, iar urmele de lichid sau de praf pot fi îndepărtate cu ajutorul unui simplu șervețel.


Dezavantaje

Rezistență scăzută. Cu toate că și pielea sintetică este durabilă, aceasta se zgârie și se dezlipește mai ușor. În plus, nu capată aceeași strălucire și flexibilitate în timp, așa cum se întâmplă în cazul pielii naturale.

Confort termic mai mic. În timp ce pielea naturală este perfectă pentru sezonul rece, oferindu-ți un confort termic extraordinar, pielea sintetică este mai subțire și, prin urmare, nu îți oferă aceeași protecție în zilele friguroase. Tocmai de aceea, este indicat să optezi pentru acest tip de piele în sezoanele cu temperaturi prietenoase.


Așadar, tu ce preferi: pielea naturală sau cea sintetică?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.