De 1 Iunie, Originals te ajută să-i surprinzi pe cei mici şi pe cei mari

ziua copilului 2016 - blog

Ce prilej mai bun pentru a sărbători copilăria şi pentru a-ţi aminti de această perioadă incredibil de frumoasă dacă nu chiar de Ziua Copilului? Aşa e? Chiar dacă eşti părinte sau nu, această zi merită celebrată aşa cum se cuvine. Graţie ei, ai un motiv în plus pentru a-i arăta micuţului ori micuţei tale iubirea şi grija pe care i-o porţi, dar şi pentru a-ţi aduce aminte că undeva, în adâncul sufletului tău, ai rămas copil. Aşadar, şi tu ai dreptul să te bucuri şi să te răsfeţi înnoindu-ţi, de exemplu, garderoba. Sau, îi poţi surprinde pe cei dragi ţie, dăruindu-le un cadou original, pe măsura preferinţelor lor în materie de fashion. Apropo, tu ştii care este seminificaţia acestei zile şi unde s-a sărbătorit pentru prima dată?

Ziua Universală a Copilului

Ziua Copilului, sărbătorită astăzi în aproape întreaga lume, a fost proclamată în anul 1925, în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Binele Copiilor. Câţiva ani mai târziu, mai exact în 1949, Federaţia Internaţională Democratică a Femeilor a stabilit, în cadrul unui congres la Moscova, că trebuie să existe Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, ce este sărbătorită pe data de 1 iunie încă din 1950. Însă asta nu e tot!

În anul 1954, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit celebrarea Zilei Universale a Copilului pe 20 noiembrie. Astfel, ţările erau încurajate să promoveze înţelegerea copiilor şi să iniţieze cât mai multe activităţi în beneficiul acestora. Aşadar, importanţa acestei zile este una cu adevărat mare. Este ziua în care copiii sunt sărbătoriţi pentru ceea ce sunt, punându-se accent pe luarea unor măsuri împotriva discriminării şi exploatării acestora.

Cum e sărbătorită Ziua Copilului în alte ţări?

Aşa cum spuneam, Ziua Copilului nu este sărbătorită doar în România, ci în ţări de pe toate continentele lumii. În Bulgaria, de exemplu, Ziua Copilului este celebrată pe 1 iunie. Cu acest prilej, copiii se bucură de toată atenţia din partea familiei, de cadouri şi de torturi făcute special pentru ei.

În Chile, Ziua Copilului reprezintă o adevărată tradiţie, fiind sărbătorită în prima miercuri din luna octombrie. Chiar dacă nu se militează pentru drepturile copilului, în această zi micuţii sunt răsfăţaţi cu jucării şi alte cadouri.

Ziua Copilului în Japonia este considerată o sărbătoare naţională încă dinainte de 1948 şi are loc pe data de 5 mai. În această zi, japonezii celebrează fericirea copiilor de pretutindeni şi, totodată, îşi exprimă recunoştinţa faţă de mame. Dar asta nu e tot! Potrivit unei tradiţii vechi, ce datează din secolul 8, copiii sunt sărbătoriţi de două ori pe an. Astfel, ziua de 3 martie este dedicată fetiţelor, iar cea de 5 mai băieţeilor.

În Mexic, în schimb, Ziua Copilului este celebrată pe 30 aprilie. Cu această ocazie, în unele şcoli sunt suspendate cursurile, iar în altele se desfăşoară tot felul de activiţăţi artistice pentru copii, fie că este vorba de muzică, dansuri, fie de jocuri. Totodată, în parc şi în centrele sportive copiii, însoţiţi de familie, se adună pentru a se bucura din plin de această zi.

Tu ce planuri ai pentru 1 iunie? Şi mai ales, ce cadouri te gândeşti să le dăruieşti celor mici şi celor mari? Dacă nu ştii încă, avem noi câteva sugestii pe site-ul Originals!

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.