Cum să-ți alegi echipamentul pentru sală

Frecventezi sala de sport ca să îți menții forma fizică? Fie că te folosești de aparatele de fitness și cardio, fie că desfășori activități organizate ca aerobic, zumba sau  cangoo, ai nevoie de un echipament corespunzător. Poate că nu știai, dar hainele și încălțămintea pe care le porți atunci când faci sport pot să îți sporească randamentul sau, dimpotrivă, să îți împiedice corpul să funcționeze la potențialul maxim.

Așadar, felul în care alegi să te îmbraci la sală trebuie să depindă mai puțin de condițiile estetice și mai mult de aspectele legate de calitate, material și tehnologie. Originals vine în ajutorul tău și îți punctează criteriile cheie de care să ții cont atunci când îți alegi echipamentul pentru sală!

Bumbac vs. fibre sintetice

vsx_by_victoria_secret_august_2012_lookbookPărerile populare clasează bumbacul în topul materialelor de preferat atunci când ne echipăm pentru antrenamente fizice. Motivația este dată de faptul că bumbacul este o fibră naturală care absoarbe repede transpirația de la suprafața corpului. În timp ce această proprietate a bumbacului nu poate fi contestată, alegerea lui pentru echipamentul de sală este, de fapt, o decizie neinspirată. Bumbacul are proprietatea de a absorbi transpirația, însă nu și aceea de a o evapora și de a se usca, reținând umezeala și conferind, în final, o senzație de disconfort și supraîncălzire. De aceea, cea mai bună alegere pentru echipamentul sportiv este fibra sintetică, în ciuda reticențelor ce pot fi create în jurul acestui material. Un tricou confecționat din mixuri de materiale ca poliesterul, vâscoza sau elastanul, ajutat de tehnologii speciale de moisture management și sisteme de ventilație, va oferi confort termic și va ajuta corpul să respire corespunzător în timpul activităților fizice intense, față de un tricou din bumbac simplu ce va menține umezeala pe tot parcursul antrenamentului.

Colanți vs. croi lejer

fitness-on-toast-faya-blog-girl-workout-training-gym-fashion-outfit-ootd-stella-mccartney-weekender-2xu-capri-leggings-tights-nike-performance-free-flyknit-3-lightweight-womens-zalando-12Poate că te-ai întrebat nu doar o dată de ce să alegi colanții atunci când faci mișcare. Contrar impresiilor de la prima vedere, colanții special creați pentru sală și efort fizic sunt concepuți astfel încât să îți ofere toată libertatea de mișcare de care ai nevoie prin elasticitate, aducând un plus greu de neglijat: sunt prevăzuți cu dubluri de material și întărituri în zone strategice, care să-ți susțină corespunzător musculatura, pentru ca tu să poți performa în sala de sport. De asemenea, colanții sunt prevăzuți de cele mai multe ori cu fante de aerisire ce presupun porțiuni de material cu microperforații, care ajută corpul să respire și să își mențină temperatura optimă chiar și în timpul activităților fizice intense. Așadar, dacă optezi pentru ședințe lungi și avansate de aerobic, sărituri sau alte mișcări complexe, colanții sunt cea mai bună opțiune de echipare. Poți opta pentru pantaloni scurți sau lungi cu un croi regular atunci când faci exerciții ușoare de cardio sau utilizezi aparatură ce nu presupune efort fizic care să îți suprasolicite musculatura.

Încălțăminte tehnologizată!

56d5c6077a3824af5da4a4765c028d91Încălțămintea este, în mod sigur, baza echipamentului tău de sală. Ea trebuie să îți confere libertate de mișcare, confort, dar nu în ultimul rând susținere! Sala nu este locul unde să porți noua pereche de teniși Converse (deși cu siguranță arată foarte chic), ci o pereche de pantofi sport tehnologizați corespunzător nevoilor tale: perne de aer sau talpă din spumă pentru amortizare atunci când ai de executat sărituri sau alergi pe bandă, talpă flexibilă dacă faci stretching/yoga/exerciții ce presupun mișcări ample ale tălpii, guler întărit pentru susținerea gleznei, striații și puncte pivot pe talpa exterioară pentru spinning-uri, schimbări bruște de direcție sau dribling… așadar, încălțămintea pentru sală vine în game diversificate pentru nevoile tuturor. De asemenea, acordă atenție materialelor din care sunt confecționați pantofii tăi sport pentru sală: având în vedere eforturile fizice la care te supui, este indicat ca pantofii să fie prevăzuți cu inserții de material textil respirant, care să asigure o circulație optimă a aerului, astfel încât să te poți mișca în voie fără să te supraîncălzești. Alege în funcție de tipul de exerciții pe care le practici, ținând cont întotdeauna de capacitatea de amortizare și dispersie a șocurilor pe care le suferă piciorul și coloana în timpul antrenamentelor!

 

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.