Cum să îți alegi corect ghetele de fotbal ?

ghete-fotball-1024x170-blog-2

Sol moale sau tare? Un Ghid despre cum să îți alegi ghetele de fotbal potrivite !

De fiecare dată când vrei să îți achiziționezi o pereche de ghete de fotbal te încurci în termeni și ajungi să nu îți mai cumperi nimic. La majoritatea ghetelor vei putea gasi în denumire fie SG fie FG. Dar ce semnifică mai exact aceste litere ?

Acestea sunt extreme de importante , referindu-se la tipul de sol pe care pot fi folosite ghetele. Mai sunt multe altele, dar aceste doua abrevieri sunt cele mai comune.

SG – Provine de la Soft Ground (Sol Moale sau Teren Moale). Aceste ghete au crampoanele de metal cu șurub sau lame. La ghetele de fotbal SG crampoanele sunt mai lungi decât la alte tipuri de ghete, ceea ce duce la o aderență sporită pe teren moale, noroios, permițând o eliberare rapidă și accelerare instantă.

În schimb, pe teren dur și uscat, acestea pot fi anevoiase, riscul de alunecare fiind crescut. Totodata, acest tip de gheata trebuie evitat pe teren artificial (AstroTurf) deoarece poate provoca accidente și leziuni.

Deoarece gheata de tip SG are crampoanele/lamele lungi și de metal, automat greutatea le va crește. Dar totuși este de preferat o gheată puțin mai grea dar care să vă sporească aderența și confortabilitatea.

FG –  Termenul de FG înseamnă de fapt Firm Ground (Sol Tare sau Teren Tare). Crampoanele sunt construite dintr-un cauciuc special și sunt mai scurte decât cele prezente pe ghetele de tip SG.

Gheata FG este opusul ghetei SG – Este ușoară, se potrivește de minune pe teren tare (vara în special) și poate fi folosită chiar și pe teren cauciucat.

Cele mai noi tehnologii de la Nike, Puma sau adidas au facut ghete de tip FG extreme de ușoare și confortabile. Ex. Nike Mercurial.

Teren Sintetic (Sala) – La ghetele de fotbal concepute pentru fotbalul în sală puteți găsi mai multe denumiri, in funcție de producator: TT, TF etc.

Acest tip de gheată este mai grea decat SG sau FG, datorită talpii construită dintr-un cauciuc dur și care încorporează crampoanele, care bineințeles sunt de dimensiuni foarte mici.

gheata 3

Ghete de fotbal Nike Mercurial Superfly SG-PRO

gheata1

Ghete de fotbal Nike Mercurial Victory V Fg

gheata2

Ghete Nike Tiempo Genio Leather Tf

add

Ghete de fotbal Nike Mercurial Superfly SG-PRO

acc

Ghete de fotbal Nike Mercurial Victory V Fg

abb

Ghete Nike Tiempo Genio Leather Tf

addd

Ghete de fotbal Nike Mercurial Superfly SG-PRO

accc

Ghete de fotbal Nike Mercurial Victory V Fg

abbb

Ghete Nike Tiempo Genio Leather Tf

Tu pe ce tip de teren joci fotbal de obicei?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

2 Comments

 1. Răspunde Laurentiu Vasilescu

  Eu iubesc foarte mult sportul si practic fotbal de 3 ani. E foarte important sa-ti alegi ghete de fotbal potrivite. Acum cateva zile imi caut o pereche de ghete de fotbal pentru ca celelalte s-au rupt si am gasit o locatie virtuala cu preturi foarte bune.

  • Răspunde Originals

   Bună, Laurențiu!

   Ne cerem scuze pentru că am fost nevoiți să ștergem din mesajul trimis de tine link-ul către recomandarea făcută, dar blogul Originals nu are drept scop promovarea altor site-uri de vânzare cu produse noi și/sau second-hand.

   Dacă ești în căutarea unor ghete de fotbal de calitate, de la branduri consacrate, aceasta este oferta actuală disponibilă pe site-ul Originals.

   Așteptăm cu interes comanda ta! O zi minunată!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.