Cum deosebești pantofii de alergare de cei sport?

Ai decis să te apuci de running, dar nu știi ce pantofi să alegi? Sau îți dorești o pereche de pantofi sport pentru stradă, însă e greu să-ți dai seama care e opțiunea corectă? Atunci ești exact acolo unde trebuie!

Deși pantofii de alergare seamănă în anumite privințe cu cei sport, există și câteva aspecte importante care îi deosebesc. Așadar, vorbim de niște caracteristici unice, adaptate presiunii exercitate asupra picioarelor tale. Și, pentru că vrem să faci alegerea potrivită, îți prezentăm principalele diferențe între aceste două tipuri de pantofi.

Căptușeala

Poze_blog_IGNITE2
Spre deosebire de mersul obișnuit, alergarea implică un efort mai mare și un impact mai puternic cu solul. Tocmai de aceea, dacă te apuci de running e indicat să optezi pentru o pereche de pantofi cu extra-căptușeală în vârf și în zona călcâiului. În cazul în care vrei pantofi sport pentru stradă, sugestia noastră este să alegi tot o pereche căptușită, dar mai ușoară.

Talpa

Poze_blog_IGNITE3
În timpul mersului, greutatea corpului este dispersată pe întreaga suprafață a tălpii. Prin urmare, ai nevoie de o pereche de pantofi sport flexibili, care îti asigură un confort optim. Dacă e să vorbim însă de pantofii de alergare, atunci trebuie să știi că talpa acestora trebuie să fie un pic mai rigidă, deoarece sunt mai subțiri în zona călcâiului și a vârfului.

Gulerul

Poze_blog_IGNITE1
Pantofii de alergare se diferențiază de cei sport și prin guler – sau înălțimea lor în zona călcâiului. Deoarece persoanele care aleargă solicită mai mult vârful piciorului, sunt indicați pantofii cu guler înalt. Așadar, dacă nu ești una dintre acestea, ci vrei doar o pereche de pantofi sport pentru stradă, atunci optează pentru cei cu guler de o înălțime mai mică.

Controlul mișcării
Cu toate că și pantofii sport oferă un anumit grad de stabilitate, pantofii de running permit un control mult mai mare al mișcării. Și, pentru că în timpul alergării, piciorul se rotește mai puternic către interior și exterior, ai nevoie de o pereche de pantofi care îți vor menține piciorul în poziție neutră.

Tu ce îți achiziționezi: pantofi sport sau de alergare?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.