Cum au ajuns pantofii sport adidas Originals Stan Smith cei mai cunoscuţi din lume

Adidas Originals Stan Smith

Tu ştii ce pantofi sport se numără printe cei mai cunoscuţi din lume? Dacă nu, atunci îţi spunem noi. Ei bine, adidas Originals Stan Smith este numele lor, iar dacă nu eşti deja fan, vei deveni cu siguranţă imediat după ce vei termina de citit acest articol.

Te întrebi de ce? Pentru că sunt extrem de cool, au nişte caracteristici peste care nu poţi trece cu vederea, au cucerit multe vedete de peste ocean, printre aceştia numărându-se fotomodele, actori şi cântăreţi şi, în plus, poartă cu ei o poveste pe care e neapărat să o afli.

Cum au apărut pantofii sport adidas Originals Stan Smith?

Prima pereche de pantofi sport dedicaţi tenisului şi realizaţi de brandul adidas a apărut la începutul anilor ’60. Despre modelul Stan Smith putem vorbi însă din 1973, acesta fiind anul în care Stan Smith – câştigător al campionatului mondial de tenis şi devenit numărul în lume – a semnat un contract cu brandul adidas.

Cu toate acestea, aceşti pantofi sport au ajuns să fie consideraţi un fenomen în lumea modei abia din anii ’80. Ba mai mult decât atât, din punct de vedere al numărului mare de vânzări, aceştia au fost poziţionaţi pe locul 4 în topul celor mai populari pantofi sport din toate timpurile. Şi asta nu e tot! În 1988, modelul adidas Originals Stan Smith a fost vândut în aproximativ 22 de milioane de perechi şi, astfel, a ajuns să fie trecut în Cartea Recordurilor.

Versiuni ale pantofilor sport adidas Originals Stan Smith

De-a lungul timpului, pantofii sport adidas Stan Smith au cunoscut mai multe schimbări în ceea ce priveşte designul. Însă trebuie menţionat că, în ciuda faptului că au existat mai multe versiuni ale acestor pantofi, elementele definitorii au rămas aceleaşi.

Aşadar, iată care sunt acestea!

adidas Stan Smith Originals

stan-smith-1972-wimbledon-final

Această versiune a apărut în anul 1972 şi a fost purtată de Stan Smith atunci când a câştigat meciul la Wimbledon. În exterior, aceştia erau realizaţi din piele naturală, iar talpa acestora era concepută dintr-un material cauciucat extrem de rigid şi de compact. Limba acestora era destul de subţire, iar gulerul căptuşit avea rolul de a oferi suport gleznei. În plus, pe partea laterală se afla semnătura lui Stan Smith.

adidas Stan Smith Slim

Stan-Smith-Slim

În anul 2009, brandul adidas a decis să facă nişte schimbări în ceea ce priveşte pantofii despre care vorbim şi, astfel, a rezultat adidas Originals Stan Smith Slim – o versiune mai uşoară şi minimalistă. La scurt timp de la apariţie, aceştia au devenit extrem de populari în rândul pasionaţilor de modă tocmai datorită noului look.

adidas Stan Smith Comfort

Stan-Smith-Comfort

Această versiune reprezintă o îmbinare extrem de cool între caracteristicile de bază ale pantofilor sport Stan Smith originali şi noile elemente, precum sistemul de închidere pe bază de baretă cu scai, ceea ce le-a sporit gradul de confort pe care îl ofereau. Devenind atât de îndrăgiţi într-un timp foarte scurt, a fost lansată şi o linie pentru copii.

adidas Stan Smith Vintage

Această versiune a pantofilor Stan Smith se caracterizează printr-un design monocrom, excepţie fiind portretul de culoare aurie al celebrului jucător de tenis, ce este imprimat pe limba acestora, precum şi numele acestuia în partea laterală.

adidas Stan Smith 2

adidas Stan Smith 2 este o versiune care a câştigat repede încrederea şi inima celor îndrăgostiţi de fashion. Pe măsura trecerii timpului, această versiune a trecut prin mai multe modificări graţie cărora a reuşit să rămână în atenţia tuturor.

adidas Stan Smith ’80

 stan-smith-80s1

adidas Originals Stan Smith ’80, versiunea apărută în anul 2011, este o interpretare modernă a clasicilor pantofi sport pe care cel al cărui nume îl împrumută i-a purtat la mediul de la Wimbledon din 1972. Diferenţa dintre aceste două versiuni o reprezintă culoarea, modelul Stan Smith ’80 neavând acel alb pur ca al celuilalt model.

Chiar, ţie ce versiune îţi place mai mult? Spune-ne printr-un comentariu!

Sursa foto: lovevintageadidas.com

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.