Ce nu ştiai despre UEFA Euro 2016?

ce nu stiai despre uefa euro 2016

Eşti microbist? Asta înseamnă că şi tu aştepţi cu nerăbdare să înceapă Campionatul European de Fotbal UEFA 2016, aşa e? Ei bine, între timp, ne-am gândit că ţi-ar plăcea să afli şi tu câteva detalii legate de istoria acestui campionat. Aşadar, am căutat în stânga şi în dreapta, ne-am luat la întrebări colegii pasionaţi de fotbal, iar acum suntem pregătiţi să îţi spunem şi ţie ce am descoperit.

Când şi cum a început?

Ideea de a organiza un campionat de fotbal european i-a aparţinut lui Henri Delaunay, care la momentul respectiv, mai exact în anul 1927, era secretarul general al Federaţiei Franceze de Fotbal. Debutul campionatului, însă, a avut loc după trei ani de la trecerea în nefiinţă a lui Delauny. Tocmai de aceea, trofeul dăruit echipei de fotbal câştigătoare de atunci a purtat numele lui Delauny, acesta fiind modul în care organizatorii au dorit să îi mulţumească acestuia. Prin urmare, primul campionat european de fotbal, numit Cupa Europei pe Naţiuni, s-a desfăşurat pe 6 iulie 1960 în Paris, în faţa a peste 26.000 de spectatori.

La acesta au luat parte 17 ţări, printre ele numărându-se şi România. Marile absente, însă, au fost Anglia, Italia şi Germania de Vest, ce nu şi-au dorit să participe în anul respectiv. Însă de-a dreptul impresionant e faptul că la cel de-al doilea campionat de fotbal, ce a avut loc în anul 1964 în Spania, s-au înscris 29 de ţări, Grecia, Albania şi din nou Germania de Vest fiind ţările care au absentat.

Cine au fost câştigătorii ediţiilor precedente?

În ceea ce priveşte câştigătorii, ei bine, din anul 1960 şi până în prezent s-au numărat 14, aceştia fiind fosta Uniune Sovietică, Italia, Cehoslovacia, Olanda şi Grecia cu câte un titlu, Franţa cu câte două titluri, Germania şi Spania cu câte trei titluri. Şi, tot Spania este cea care a rămas în istorie ca fiind singura ţară care a câştigat două titluri consecutive, mai exact în anii 2008 şi 2012. Iar acum, trebuie să mărturisim că suntem tare curioşi să vedem la care dintre echipe va merge  titlul de campion anul acesta.

Şi, dacă tot suntem la acest capitol, tu ce outfit vei purta în timpul vizionării celui mai bun spectacol de fotbal din Europa?

727330696-rosu-14708-1

Tricou Nike GS Slim Polo

adidasi-barbati-nike-dart-12-831532002-831532002-14694-1

Pantofi sport Nike Dart 12

pantaloni-barbati-puma-drirelease-51386503-14436-1

Pantaloni scurti Puma Dri Release

sapca-unisex-nike-fcb-u-nk-true-cap-core-686241421-14815-1

Sapca Nike FCB U NIK True Cap Core

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.