Ce nu ştiai despre New Balance

ce nu stiati despre new balance

Adori încălţămintea New Balance? Îţi place atât de mult încât îţi doreşti să ai câte o pereche de pantofi sport din fiecare colecţie? Ei bine, te înţelegem perfect. Şi noi suntem fani ai acestui brand şi, tocmai de aceea, zilele trecute la Originals au venit modelele New Balance 410 şi 420. Şi, dacă tot ne aflăm la acest capitol, suntem tare nerăbdători să îţi spunem ce am aflat noi despre acest brand. Aşadar, partea bună de-abia acum începe!

Unde şi cum a apărut New Balance?

New Balance, la origine având numele de New Balance Athlectic Shoes, este un producător american de încălţăminte, cu sediul în Brighton, un cartier din Boston, Massachusetts. În 1906, William J. Riley în vârstă de 33 de ani, chelner la vremea respectivă, s-a gândit să păseaşcă în industria producţiei de încălţăminte, realizând o pereche de pantofi ce oferea suport în zona de arcuire a piciorului.

Acel model a fost gândit special pentru cei care îşi petreceau întreaga zi de muncă în picioare, ceea ce le cauza dureri foarte mari. Acesta este şi motivul pentru care, la început, compania s-a numit “New Balance Arch Support Company”. Graţie succesului pe care l-a cunoscut, în 1906 Riley a devenit foarte faimos în această industrie, ceea ce a dus la creşterea vânzărilor şi la înfiinţarea companiei al cărei nume l-am menţionat anterior.

Ce au în comun pantofii New Balance şi găinile?

Dincolo de faptul că era foarte confortabil şi oferea celor care îl purtau sprijinul necesar, fiind conceput cu trei puncte de suport, acest tip de încălţăminte se remarca şi printr-o flexibilitate extraordinară. Ce l-a inspirat pe Riley să dea companiei sale numele New Balance? Ei bine, mai multe surse susţin faptul că acesta a fost influenţat de observaţiile pe care el însuşi le-a făcut asupra găinilor din curtea sa.

Da, ai înţeles bine! Oricât de amuzant sau de bizar ar părea, Riley a demonstrat în nenumărate rânduri celorlalţi modul în care sistemul gândit de el funcţionează, ţinând în birou un picior de găină. Ba mai mult decât atât, acesta a explicat clienţilor săi că piciorul găinii se află într-o poziţie perfectă de echilibru. Pe lângă acel suport special, încălţămintea New Balance se diferenţiază de cea a altor branduri prin faptul că are inserat gel, dar şi prin faptul că se bucură de o gamă variată de mărimi, potrivindu-se chiar şi celor ale căror picioare au o lăţime foarte mare sau foarte mică.

New Balance şi numerele

New Balance este un brand care iubeşte numerele. Şi nu, nu ne referim doar la cele care descriu lista oraşelor în care găsim încălţămintea produsă de acesta, colecţiile realizate până acum sau fanii din întreaga lume pe care cucerit. Nu, nicidecum. Poate că ai observat şi tu că, spre deosebire de alte branduri, fiecare model de pantofi New Balance are o denumire numerică. Aceasta este, dacă vrei, una dintre semnăturile brandului. Iar printre cele mai populare modele amintim New Balance 574 cu accente retro, 998 şi New Balance 1500, realizaţi exclusiv în Marea Britanie.

Însă nici modelele 410 şi 420 nu trebuie neglijate. În timp ce New Balance 410 se remarcă printr-un design vintage, o siluetă low-cut şi o paletă generoasă de culori, New Balance 420 a fost inspirat de iconicul model de running, lansat în anul 1970. Spre deosebire de pantofii destinaţi trainingului, modelul 420 este mult mai uşor şi se evidenţiază printr-un design slim. Iar în cazul în care vrei să vezi cum arată, le găseşti pe site-ul Originals.

New Balance şi militarii Statelor Unite ale Americii

Având în vedere succesul pe care l-a cunoscut, brandul New Balance se bucură de existenţa a cinci fabrici de producţie numai în Statele Unite ale Americii: două în Massachusetts şi trei în Maine. În ceea ce priveşte Marea Britanie, fabrica acestui brand este stabilită, încă din 1982, în Flimby, Cumbria din nord-vestul Angliei, unde sunt produse 28.000 de perechi de pantofi în fiecare săptămână.

Potrivit revistei Fortune din 2006, “aproximativ 70% din încălţăminte este acum produsă în China şi peste 5% din aceasta în Vietnam”. Dar asta nu este tot! În primăvara acestui an, New Balance a colaborat cu legislatorii din Maine şi Massachusetts pentru a convinge Ministerul Apărării să achiziţioneze pantofi sport New Balance pentru militarii şi recruţii armatei Statelor Unite ale Americii.

Nouă ni se pare uber-cool! Dar ţie?

Pantofi sport New Balance Classics 420

Pantofi sport New Balance Classics 420

Pantofi sport New Balance Classics 420

Pantofi sport New Balance Classics 420

Pantofi sport New Balance Classics 410

Pantofi sport New Balance Classics 410

Pantofi sport New Balance Classics 410

Pantofi sport New Balance Classics 410

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.