Bumbac vs. Poliester

bumbac-vs-poliester-1024x170-4

Să recunoaștem! Atunci când vine vorba de hainele pe care intenționăm să le achiziționăm, decizia nu este niciodată ușoară. Pe lângă faptul că ne dorim ca acestea să ne avantajeze corpul, să fie în trend și să se încadreze într-un anumit stil vestimentar, vrem și ca materialele din care sunt confecționate să fie rezistente și să ne ofere un confort desăvârșit.

Iar una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le adresăm sunt cele legate de calitatea bumbacului și respectiv a poliesterului. Adesea, suntem indeciși atunci când trebuie să alegem între aceste două tipuri de materiale, ceea ce ne poate frustra și determina să abandonăm o sesiune de shopping. Și, pentru că nu vrem să treci printr-o astfel de situație neplăcută, am decis să îți prezentăm avantajele, precum și dezavantajele bumbacului și ale poliesterului, așa încât tu să te bucuri de fiecare experiență de cumpărare.


Bumbacul
Bumbacul este un tip de fibră naturală, fiind utilizat încă din cele mai vechi timpuri. Chiar și astăzi bumbacul este folosit la realizarea numeroaselor articole vestimentare și preferat de o mulțime de oameni, grație caracteristicilor sale.


Avantaje

  • Plăcut la atingere, dar rezistent. Bumbacul este un paradox al materialelor. De ce? Ei bine, spre deosebire de alte țesături, bumbacul este deosebit de delicat cu pielea ta, îți conferă lejeritate în timpul purtării dar este rezistent în același timp.
  • Permite pielii să respire. Deoarece este o fibră naturală, bumbacul îți lasă pielea să respire în voie, împiedică apariția transpirației și îți reglează temperatura corpului. Tocmai de aceea, în timpul antrenamentelor e indicat să optezi pentru tricouri confecționate din bumbac 100% natural sau treninguri din bumbac.
  • Potrivit pentru pielea sensibilă. Dacă știi că pielea ta este sensibilă, se irită ușor, atunci ar fi bine să porți haine realizate din bumbac natural. Te întrebi de ce? Pentru că acesta nu este prelucrat chimic și astfel eviți apariția alergiilor.

Dezavantaje

  • Își pierde forma. Oricât de mult iubești bumbacul, trebuie să ai în vedere și dezavantajele pe care le prezintă. Iar unul dintre acestea constă în faptul că odată cu trecerea timpului acesta își pierde forma inițială.
  • I se reduce din strălucire. Așa cum spuneam, bumbacul este o fibră naturală și, prin urmare, coloranții din acest material pot scădea în intensitate odată cu fiecare spălare. Pentru a-i menține strălucirea, îți sugerăm să introduci hainele în mașina de spălat, întorcându-le pe partea interioară.

Poliesterul
Spre deosebire de bumbac, poliesterul este un tip de fibră sintetică, iar data apariției acestuia nu este atât de veche. Deși este utilizat în realizarea diverselor produse, acest material a început să fie folosit extrem de des și la confecționarea articolelor vestimentare.

Avantaje

  • Este rezistent. Așa cum menționam anterior, poliesterul este o fibră sintetică, ceea ce înseamnă că este prelucrat cu ajutorul tehnologiilor ultramoderne. Tocmai din acest motiv, poliesterul este deosebit de rezistent, bucurându-te de durabilitatea hainelor care îl au în compoziție.
  • Se usucă repede. Un alt avantaj pe care îl prezintă poliesterul este faptul că acesta nu reține apa. Așadar, hainele tale realizate din acest material se vor usca foarte repede.
  • Își păstrează forma și nu face cute. Comparativ cu bumbacul, fibra de poliester revine imediat la forma sa inițială și se șifonează mai greu. Iar acesta este un aspect care va bucura femei și bărbați deopotrivă.

Dezavantaje

  • Lasă mai puțin pielea să respire. În timp ce bumbacul asigură confortul termic al corpului tău, poliesterul nu permite pielii să respire la fel de mult. De aceea, trebuie să ai în vedere activitățile la care vei purta haine din poliester.
  • Strălucirea poate fi deranjantă. Știm cu toții că poliesterul are o textură ușor lucioasă, fiind posibil să nu îți placă la fel de mult. În plus, dacă intenționezi să dăruiești cuiva un articol vestimentar din poliester, asigură-te că acest aspect nu-i va produce niciun disconfort.

Așadar, tu ce alegi: bumbac sau poliester?

kappa

Tricou Kappa Polo Life Mss

trening 2

Trening Nike Jersey

tadidas

Tricou adidas Estro 15

trening3

Trening adidas Sere 14 PES

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.