Blue is the new black

blue is new black

 

Culoarea albastru este universal dominantă la capitolul “favorite”. Inspiră dedicare, încredere, siguranţă. Implicaţiile acestei culori merg mult mai departe de atât, albastru fiind cea mai neutră culoare în ceea ce priveşte genul – feminin sau masculin.

Este adevărat că nu toate nuanţele de albastru insuflă senzaţii de pace şi serenitate; albastrul electric sau albastrul strălucitor sunt nuanţe dinamice şi dramatice în acelaşi timp. Această culoare are semnificaţii puternice şi în domeniul sportiv. Astfel, în domeniul curselor de maşini, de pildă, un steag albastru semnalizează începerea ori reluarea unei curse.

 

În continuare ne-am propus să vă prezentăm o serie de legături cel puţin interesante între culoarea albastru şi sport.

 

Albastru şi artele marţiale

După cum probabil bine ştiţi, fondatorul judo-ului – Dr. Jigor Kano – a creat o serie de diviziuni între elevi pentru o mai bună evaluare a acestora. Aceste diviziuni au fost implementate prin celebrele centuri colorate.

Astfel, Centura Albastră face trimitere către albastrul cerului. Mai exact, în momentul atingerii unui anumit plafon în domeniul artelor marţiale, nu trebuie să rămânem în acel punct, vizualizând perfomanţa noastră ca pe un copac, ci ca pe punct infinit – ţinta noastră trebuie să fie cerul. Precum cerul care ne acoperă şi ne îmbrăţişează, cunoaşterea trebuie să transceadă înălţimea copacilor astfel încât să se disperseze peste tot în jurul nostru.

 

Albastru şi echipele italiene

Este posibil să vă fi întrebat la un moment dat de ce echipele de sport ale Italiei poartă majoritar culoarea albastru, şi nu una dintre culorile de pe steag.

Povestea culorii echipamentelor echipelor de fotbal şi de rugby italiene este aceea că se poartă în onoarea Casei de Savoy, sub conducerea căreia s-a realizat unificarea Italiei în 1861.

 

Banda albastră purtată de atleţi

La Campionatul European din 2012 probabil l-aţi observat pe fotbalistul Mario Balotelli purtând trei benzi albastre pe spate. Acelaşi caz a fost depistat şi la Djokovic, banda albastră fiind de această dată pe umăr.

Răspunsul vine de la creatorii acestei benzi albastre, care afirmă faptul că aceasta îi ajută pe atleţi să suporte mai bine accidentările, şi în unele cazuri chiar să le împiedice din a avea loc.
Originals îţi desăvârşeşte cunoştinţele despre sport şi în acelaşi timp îţi propune  şi o serie de produse – cum altfel decât albastre?

 

 

 

18933601-albastru-15036-1

Pantofi sport Puma Meteor V PS albastru

ab0536-albastru-14993-1

Sapca adidas Performance Perf Cap 3S

adidasi-barbati-puma-descendant-v4-18905603-14923-1

Pantofi sport Puma Descendant v4

adidasi-copii-adidas-performance-sta-fluid-3-cf-k-aq3511-14938-1

Pantofi sport adidas Performance STA Fluid 3 CF K

ghete-de-fotbal-barbati-adidas-performance-messi-163-tf-s79641-15136-1

Ghete de fotbal adidas Performance Messi 16.3 TF

hanorac-barbati-adidas-performance-lin-fz-hood-b-b49911-15158-1

Hanorac adidas Performance Lin FZ Hood B

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.