adidas Originals Superstar – de la sport la fashion

adidas Originals Superstar

Cine nu şi-a dorit vreodată sau nu îşi doreşte să aibă propria pereche de pantofi sport adidas Originals Superstar? Da, ştim deja care e răspunsul tău. Cu toţii visăm să asortăm outfiturilor noastre acest model care i-a cucerit pe fashion-istii din toată lumea, bărbaţi şi femei deopotrivă.

Însă până a ajunge să devină o piesă de încălţăminte statement pentru ţinutele street, aceşti pantofi au făcut cunoştinţă de nenumărate ori cu terenul de baschet. Care este povestea lor? Ei bine, abia de-acum începe partea interesantă.

Începuturile adidas Superstar

Apărut în anul 1969, modelul Superstar creat de brandul adidas a avut iniţial un design perfect adaptat cerinţelor baschetbaliştilor. Deşi era, de fapt, o versiune low-top a pantofilor de baschet Pro Model, Superstar a reuşit să câştige inimile tuturor şi să devină, astfel, extrem de popular. Numiţi de către unii şi shell toes, silueta acestori pantofi a avut o influenţă definitorie în crearea aşa-zisei sneaker culture de astăzi.

Graţie materialelor de înaltă calitate din care erau realizaţi, pantofii sport adidas Superstar au câştigat încrederea unuia dintre cei mai faimoşi şi buni jucători de baschet din lume, şi anume Kareem Abdul Jabbar. Şi asta nu e tot! Întrucât modelul Superstar era prevăzut cu tehnologii inovative legate de protectie în timpul purtării, s-a decis ca acestea să fie utilizate în realizarea majorităţii pantofilor de baschet a jucătorilor din NBA.

Adidas Superstar – de la echipamentul de baschet la stilul street

Aşa cum spuneam anterior, modelul Superstar se adresa exclusiv jucătorilor de baschet. Cum a reuşit acesta să ajungă de pe terenul de sport direct în garderoba pasionaţilor de fashion? Ei bine, în anii ’70 şi ’80, tinerii fani ai baschetului au început să poarte modelul Superstar pe stradă, în timp ce trupa hip-hop Run-D.M.C. a decis să-i poarte fără şireturi şi cu limba îndreptată către exterior pe scena unuia dintre concertele sale. Graţie acestei trupe, adidas Superstar a făcut turul Statelor Unite ale Americii, marcând un moment extrem de important în istoria lor.

Adidas Originals Superstar în prezent

Deşi încă le spunem pantofi sport, acest model este purtat mai degrabă ca încălţăminte casual şi mai rar ca una de tip sport. La fel ca tenişii Converse Chuck Taylor All Star, modelul Superstar a părăsit cu uşurinţă terenul de baschet, intrând repede în graţiile celor care adoptau stilul urban. Datorită designului versatil şi a liniilor clasice, aceşti pantofi vor putea fi purtaţi mulţi ani de acum înainte, fiind totodată şi foarte uşor de personalizat.

2005 va rămâne cu siguranţă un moment deosebit de important, acesta fiind anul în care brandul adidas a sărbătorit 35 de la apariţia modelului Superstar. Pentru a marca acest eveniment, adidas a lansat în colaborare cu personalităţi din lumea sportului, a modei şi a muzicii – printre care Pharrell Williams, Kanye West şi Rita Ora – o colecţie aniversară cu adevărat spectaculoasă.

Tu ai propria pereche de pantofi sport adidas Originals Superstar?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.