7 Beneficii ale running-ului

7 beneficii ale runningului

Ai încercat de mai multe ori să ieşi la alergat, dar alte activităţi te-au reţinut? Sau poate nu ai găsit nicio motivaţie? Începuturile sunt dificile, e drept, chiar şi atunci când vine vorba de sport, însă după ce vei fi terminat de citit acest articol vei ajunge şi tu la concluzia că running-ul trebuie să facă parte din rutina ta zilnică.

De ce? Ei bine, ştim cu toţii că alergatul reprezintă o formă de mişcare extraordinar de benefică şi, totodată, extrem de încurajată. Numai că dincolo de avantajele running-ului pe care le ştim deja cu toţii, cum ar fi pierderea în greutate ori creşterea rezistenţei, mai există şi alte beneficii mai puţin cunoscute. Care sunt acestea? Îţi spunem imediat!

Eşti mai fericit

Da! Îţi vine să crezi sau nu, alergatul chiar îi face pe oameni mai fericiţi. Acest lucru este posibil întrucât în timp ce alergăm, organismul nostru eliberează un anumit tip de horman, responsabil de buna noastră dispoziţie. Ba mai mult decât atât, în anul 2006 un studiu publicat în revista Medicine & Science in Sport & Exercise a arătat faptul că 30 de minute de alergat în fiecare zi îmbunătăţeşte starea de bine a persoanelor care suferă de depresie majoră. Aşadar, avem toate şansele să zâmbim tot mai des.

Îmbunătăţeşte memoria

Te-ai săturat să uiţi unde ai lăsat cheile maşinii sau când e ziua de naştere a prietenului tău cel mai bun? Ei bine, nu trebuie să începi o cură cu lecitină şi nici alte astfel de medicamente. Tot ce trebuie să faci este să alergi. În acest mod, memoria ta va deveni mult mai ascuţită şi, în plus, scade riscul de apariţie a Alzheimerului.

Întăreşte sistemul imunitar

Ştiai că running-ul contribuie şi la întărirea sistemului tău imunitar? Dacă vei urma un program de alergare regulat, organismul tău va deveni mai rezistent la germenii ce dau naştere anumitor boli mai mult sau mai puţin grave.

Îmbunătăţeşte ritmul cardiac

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului de Cardiologie din America, chiar şi 10 minute de running contribuie la reducerea semnificativă a riscului de apariţie a unei boli cardiovasculare. Totodată, se pare că de fiecare dată când alergăm scade rata de odihnă a inimii noastre, ceea ce înseamnă că aceasta nu trebuie să mai lucreze atât de intens.

Ai timp pentru meditat

Eşti într-una dintre acele zile în care vrei să fii doar tu cu tine însuţi? Atunci ieşi la alergat! Astfel, ai prilejul de a te concentra asupra unei probleme care nu-ţi dă pace, de a-ţi pune gândurile în ordine şi de a găsi soluţii. În plus, câteva minute de running te vor încărca cu energie, te vor ajuta să ai o viziune mai clară asupra lucrurilor din jurul tău şi îţi vor creşte puterea de concentrare.

Creşte rezistenţa oaselor şi a genunchilor

Cu siguranţă îţi doreşti să ai oase puternice şi genunchi rezistenţi, aşa e? Ei bine, poţi obţine asta graţie running-ului. Se pare că alergatul întăreşte masa osoasă şi, mai mult decât atât, împiedică pierderile de masă osoase ce se produc odată cu înaintea în vârstă.

Sporeşte rata de viaţă

Aşa cum spuneam şi mai înainte, running-ul prezintă o mulţime de beneficii. Iar unul dintre ele îl reprezintă creşterea ratei de viaţă. Da, ai înţeles bine. Aşadar, 30 de minute de alergat de cinci ori pe săptămână îţi va spori durata de viaţă. Şi asta nu e tot! Studiile au arătat faptul că running-ul, deşi nu tratează cancerul, îmbunătăţeşte calitatea vieţii persoanelor care fac chimoterapie.

Deci,  ţi-ai pregătit pantofii de running?

644232010-negru-14796-1

Pantaloni scurti Nike 4″ Racer Short

adidasi-barbati-puma-burst-18863202-14012-1

Pantofi sport Puma Burst

maieu-femei-puma-pe-running-tank-w-51381201-14434-1

Maieu Puma PE Running Tank W

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.