5 lucruri pe care nu le ştiai despre culorile din lumea sportului

5 lucruri despre culorile din lumea sportului

 

Eşti pasionat de sport, urmăreşti meciurile echipei preferate şi poate chiar practici la rândul tău un anumit tip de mişcare? Deşi probabil ştii multe lucruri din domeniul sportiv, sigur te vom surprinde cu câteva curiozităţi despre … culori! Da, au legătură unele cu altele.

 

Roşu s-a dovedit a fi culoarea câştigătoare

Mai exact, atunci când concurenţii se află în remiză, se pare că cei îmbrăcaţi în roşu au cele mai multe şanse să câştige. Cum s-a ajuns la această concluzie? Ei bine, în timpul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004, Russell Hill şi Robert Barton au studiat rezultatele de la lupte libere, box, lupte greco-romane şi tae kwon do. Întrucât în timpul Jocurilor s-au repartizat în mod aleatoriu fie costume albastre, fie costume roşii, iar oponenţii aveau acelaşi set de aptitudini şi aproximativ aceeaşi forţă, concluzia că cei îmbrăcaţi în roşu câştigă a fost uşor de tras.

Acest lucru ieşea în evidenţă mai ales atunci când diferenţa de punctaj era mică.

 

Culorile şi bandele celebre

În lumea baseball-ului american şepcile purtate de echipele faimoase au parte de foarte multă notorietate. Ceea ce nu ştiaţi, probabil, este că acest lucru se datorează în parte şi faptului că acestea sunt asociate cu anumite bande.

Să luăm exemplul echipei Los Angeles Dodgers. Şepcile alb-albastre sunt considerate a 8-a cea mai populară echipă din Ligă, însă acest lucru se datorează şi faptului că acele două culori sunt asociate cu o serie de bande notorii.

Un fenomen îngrijorător pentru lumea sportului a fost acela că toate cele 10 combinaţii de culori din topul echipelor de baseball preferate au fost revendicate de cel puţin câte o astfel de bandă.

 

Atleţii olimpici şi pantofii verde-aprins

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce observi o incidenţă atât de mare a pantofilor verzi la atleţii de la Olimpiadă, iată şi răspunsul: majoritatea sunt atleţi “ai companiei Nike”, iar Nike a decis să uniformizeze ţinutele la nivel global. Motivele sunt evidente – acest lucru atrage mai multă atenţie asupra brand-ului.

Nike înaintează chiar o explicaţie ştiinţifică, spunând că din întreg spectrul de culori, ochiul uman este cel mai sensibil la zonele de galben şi de verde, acestea reflectând cel mai mult lumina.

 

Culorile şi sporturile pentru câini

Mitul conform căruia câinii ar vedea doar alb şi negru chiar asta este – un mit. Cu toate acestea, nu reuşesc să vadă întreg spectrul de culori, precum o fac oamenii, ci doar nuanţele de albastru, galben şi gri.

Această informaţie devine importantă în situaţia sporturilor de agilitate, de pildă, unde dresorul animalului trebuie să indice foarte repede câinelui direcţia în care să se îndrepte. În cazul în care ţinuta dresorului este de aceeaşi culoare cu pista, câinelui îi va fi greu să distingă semnele făcute de acesta. De aceea, de regulă, dresorii poartă haine cu nuanţe contrastante.

Aceste lucruri sunt demne de luat în seamă şi atunci când sportul este aruncarea discului. Acesta trebuie să fie într-o culoare care să contrasteze cu nuanţa terenului.

 

Efectul aproape magic al lentilelor de contact

Noul trend în lumea sportului este purtarea lentilelor făcute de compania Sports Tints, ce măresc performanţa prin sporirea abilităţii unui jucător să se concentreze pe o anumită culoare sau pe un anumit obiect. S-a demonstrat că nuanţa chihlimbarului ajută jucătorii de baseball să citească cusăturile de pe mingea de baseball pentru a recunoaşte mai uşor tipul de aruncare.

Noi deja am devenit mai atenţi în privinţa combinaţiilor de culori pe care le folosim când ieşim să jucăm câte un sport. Tu ai observat vreo diferenţă în ceea ce priveşte victoriile şi culorile purtate de sportivi?

 

Pantofi sport Salomon X-Scream

Pantofi sport Salomon X-Scream

Ghete de fotbal Puma evoSPEED 4.4 FG

Ghete de fotbal Puma evoSPEED 4.4 FG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pantofi sport Nike Tiempo Genio II Leather FG

Pantofi sport Nike Tiempo Genio II Leather FG

 

 

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.