5 Exerciţii de întărire a organismului pentru alergători

intarire a organismului-2

Fie că eşti alergător profesionist, fie faci acest lucru ocazional, cu siguranţă îţi doreşti să îţi îmbunătăţeşti stilul sau performanţele. Surprinzător sau nu, să alergi nu este suficient. Organismul trebuie stimulat şi printr-o serie de exerciţii specifice, menite să îi crească rezistenţa, să îl ajute în prevenţia accidentărilor şi totodată să îi sporească puterea şi viteza.

Probabil te întrebi dacă exerciţiile pe care le faci în mod normal în sala de forţă sunt suficiente şi eficiente pentru ceea ce ai tu nevoie. Ei bine, nu. Un alergător are nevoie cu precădere de exerciţii care să stimuleze muşchii responsabili pentru menţinerea echilibrului.

Mai jos îţi prezentăm 5 exerciţii care făcute de două ori pe săptămână îţi vor îmbunătăţi simţitor condiţia de alergător.

Presă rotativă pentru umeri

dbell-shoulder-press

Apucă o pereche de gantere pe care le plasezi înafara umerilor, şi poziţionează-te cu palmele îndreptate una spre cealaltă. Ridică ganterele deasupra capului în timp ce te răsuceşti spre partea ta stângă. Coboară ganterele în timp ce te roteşti înapoi spre centru, apoi răsuceşte-te către partea dreaptă în timp ce ridici din nou ganterele în sus. Făcând între 6 şi 8 repetiţii îţi antrenezi abdomenul, umerii şi tricepşii.

Plank

0906-plank

Pentru acest exerciţiu te vei sprijini în coate, ţinând picioarele uşor depărtate. Ai grijă să menţii mereu corpul aliniat, cu muşchii abdomenului în contracţie şi umerii situaţi direct deasupra coatelor, în jos şi în spate, nu cocoşat. Încearcă să menţii acestă poziţie pentru o perioadă de la 45 de secunde la 1 minut. În timp abdomenul va căpăta mai multă rezistenţă şi vei putea să măreşti timpul. Între 3 şi 5 astfel de repetiţii îţi antrenează umerii, abdomenul şi partea inferioară a spatelui.

Extensie de şold pe minge

stability-ball-leg-curl

Întinde-te pe spate, aşează-ţi gambele pe o minge de fitness, întinde-ţi braţele în lateral pentru a avea parte de mai mult sprijin şi pentru a te echilibra. Împinge şoldurile înspre în sus astfel încât corpul tău să formeze o linie dreaptă de la umeri spre genunchi. Nu relaxa şoldurile şi rulează mingea cât mai aproape de ele prin îndoirea genunchilor şi tragerea călcâielor cât mai aproape de tine. Între 6 şi 8 astfel de repetiţii îţi vor antrena abdomenul, bicepsul femural şi fesierii.

Russian twists pentru trenul inferior

mens_fitness_5860

Întinde-te pe spate cu partea de sus a picioarelor perpendiculară pe podea şi genunchii îndoiţi la 90 de grade. Fără a modifica poziţia îndoită a şoldurilor, coboară picioarele către partea stângă a corpului în timp ce menţii umerii în contact cu podeaua. Adu-le înapoi la poziţia iniţială şi repetă cu partea dreaptă a corpului. Fă între 10 şi 12 astfel de exerciţii pentru a-ţi întări abdomenul.

Jacknife pe mingea de fitness

1305-flat-belly-1

Aşează-te în poziţia de flotare, dar în loc să îţi aşezi picioarele pe podea, sprijină picioarele pe minge. Trage mingea spre pieptul tău prin ridicarea şoldurilor şi rotunjirea spatelui în timp ce rulezi mingea în faţă cu picioarele tale. 10-12 astfel de repetiţii îţi vor lucra foarte eficient abdomenul şi umerii.

Tu cât de des alergi? Ce alte tipuri de exerciţii de întărire a organismului faci?

adidasi-barbati-nike-dual-fusion-x-2-819316005-14870-1

Nike Dual Fusion X2

Colanti Nike NP CL Capri 3/4 Tight

Nike NP CL Capri 3/4 Tight

Pantofi sport Nike WMNS Flex Experience Rn 4

Nike Flex Experience Rn 4

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.