5 criterii pentru alegerea pantofilor sport de alergare

Pantofii sport vin la pachet cu o serie de specificații și tehnologii relativ greu de intuit și înțeles pentru un ochi neavizat. Din acest motiv, Originals vine în întâmpinarea ta cu 5 criterii esențiale de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi pantofi de alergare, fie că vrei să îi folosești ocazional sau ai în plan un antrenament constant de lungă durată:

PC_Running1. Mărimea.Este recomandat ca mărimea pantofilor cu care alergi să fie cu un număr mai mare decât cea pe care o porți în general, la pantofii de stradă. Atunci când alergi, piciorul alunecă spre vârful pantofului câțiva milimetri. Uneori, deplasarea ajunge până la un centimetru. În aceste condiții, o mărime fixă va cauza dureri și lovituri în zona degetelor. Pentru a evita acest disconfort, alege pantofi cu o jumătate de mărime sau o mărime mai mari decât în mod obișnuit.

2. Greutatea corporală. Atunci când alergi, picioarele tale sunt supuse unor unde de șoc cauzate de impactul cu solul. Astfel, ele resimt greutatea corpului de trei ori mai mare ca atunci când mergi sau stai pe loc. Unda de șoc se propagă din călcâi și până în vârful coloanei vertebrale, astfel încât purtarea unor pantofi neadecvați care să amortizeze acest șoc, poate fi dăunătoare pentru articulații și pentru aparatul locomotor. În aceste condiții, o persoană corpolentă, care cântărește peste 80 de kilograme, va trebui să opteze pentru pantofi sport cu talpă fermă și tehnologii adiționale de amortizare (perne de aer, spumă specială pentru dispersia șocului). Orice model de Nike Air Max va fi adecvat pentru persoanele solide, întrucât pernele de aer dispuse pe întreaga talpă amortizează șocurile de la impact cu solul. Persoanele cu o greutate sub 80 de kg pot opta pentru pantofi sport de alergare lightweight, cum sunt Nike Free 5.0 pentru femei, care pun accent pe greutate redusă și flexibilitate.

3. Materialul. Pantofii sport sunt confecționați din diverse materiale, care se pretează diferitor tipuri de condiții de utilizare. Astfel, putem împărți pantofii sport de alergare în trei categorii: din materiale subțiri, predominant textile – pentru sezonul cald și pe teren drept, au sisteme de ventilație și permit circulația aerului la interiorul pantofului; din materiale groase și durabile – all season, se pretează la trasee cu obstacole (montane) și asigură rezistență, anduranță și tracțiune pe orice fel de sol; din materiale impermeabile – pentru sezoanele reci și condiții meteo nefavorabile.

4. Numărul de kilometri parcurși. Este recomandat să nu alergăm două zile consecutiv cu aceeași pereche de pantofi. Motivul care stă la baza acestei recomandări este dat de materialele speciale din care sunt confecționate tălpile pantofilor sport de alergare. Spuma, gelul și pernele de aer care se află deobicei în componența tălpii, au nevoie de puțin timp pentru a reveni la forma optimă, după ce au fost utilizați. Astfel, în cazul în care te pregăteși de o perioadă intensă de alergat, este recomandat să ai la îndemână două perechi de pantofi sport. De asemenea, în medie, o pereche de pantofi sport de alergare sunt concepuți pentru o cifră optimă de 600 de kilometri. Numărul de kilometri poate fi depășit, însă performanțele pantofilor vor scădea odată cu trecerea timpului.

5. Șireturile. În funcție de felul în care îți legi șireturile atunci când probezi, poți să-ți dai seama de felul în care se vor simți pantofii pe pista de alergare. Astfel, atunci când șireturile sunt băgate în găici până sus, dar nu sunt înnodate, pantoful trebuie să poată fi scos din picior lejer, doar trăgând piciorul afară din el. Atunci când șireturile sunt înnodate și strânse complet, mișcarea piciorului în interior trebuie să fie minimizată, pentru o stabilitate cât mai bună. Singurele părți ale piciorului care trebuie să aibă libertate de mișcare atunci când șireturile sunt înnodate, trebuie să fie degetele (să poată fi mișcate sus-jos) și călcâiul. Dacă simți presiune atunci când probezi, trebuie să cauți o altă pereche de pantofi, întrucât orice disconfort la probare va fi resimțit de 10 ori mai acut pe pista de alergare!

 

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.