10 Motive pentru care trebuie să faci mişcare dimineaţa

10 motive- miscare dimineata

Atunci când vine vorba de mişcare, cei mai mulţi dintre noi spunem `pas`, refuzând astfel să facem sport sub pretexul lipsei de timp. Aşa e? Ştim că trebuie să faci slalom printre numeroasele activităţi pe care le ai, iar mersul la sală sau alergatul în parc ar fi deja prea mult. Şi, mai cu seamă imediat după ce se ivesc zorii zilei. Dar cu toate acestea, noi credem că nimic nu este imposibil. Tocmai de aceea, sârguincioşi din fire cum suntem, am căutat în stânga şi în dreapta, am întrebat, ne-am informat şi am aflat că unul dintre cele mai potrivite momente ale zilei pentru a face mişcare este dimineaţa. Aşadar, înainte de a merge la serviciu, la şcoală ori la facultate, dedică câteva minute sportului, căci ai o mulţime de motive pentru a face asta. Mai exact 10 la număr. Şi, ţi le spunem chiar acum.

Creşte rezistenţa metabolismului

Unele studii au arătat faptul că anumite tipuri de exerciţii fizice contribuie la creşterea rezistenţei metabolismului, aşa încât să te bucuri de energie pe întreaga durată a zilei. Aşadar, pentru ca acest lucru să se întâmple, nu uita să incluzi în antrenamentul tău de dimineaţă ridicarea de greutăţi. Sunt perfecte pentru metabolismul tău.

Reduce nivelul de stres

În urma unui studiu recent, realizat în Statele Unite ale Americii, s-a ajuns la concluzia că persoanele care fac mişcare dimineaţa se duc mai puţin stresate la locul de muncă şi chiar le face plăcere să lucreze puţin peste program. Prin urmare, dacă vrei să te duci la serviciu sau la facultate cu o dispoziţie generală mult mai bună şi cu o atitudine pozitivă, îţi sugerăm să faci mişcare în fiecare dimineaţă. Te vei simţi mult mai bine graţie eliberării de endorfine – numit şi hormonul fericirii – şi, în plus, vei căpăta mai multă încredere în tine însuţi.

Te ajută să te concentrezi mai bine

Aşa-i că de multe ori îţi începi ziua având capul plin cu probleme? Ei bine, cea mai eficientă metodă de a-ţi pune ordine în gânduri şi de a-ţi limpezi mintea constă în a face sport dis-de-dimineaţă. Acele zeci de minute pe care le petreci în compania propriei tale persoane te vor ajuta să te eliberezi de sub presiunea problemelor la care te gândeşti şi, astfel, te vei putea concentra mai bine asupra activităţilor de pe lista de zi.

Arzi mai multe calorii

Un alt studiu desfăşurat recent a dovedit faptul că putem arde cu 20% mai multe calorii dacă facem mişcare dimineaţa, înainte de a lua micul-dejun. Totodată, există şi cercetători în acest domeniu care susţin faptul că dimineaţa, având mai multă energie şi fiind mult mai concentraţi asupra exerciţiilor fizice, şansele de a pierde calorii mai uşor sunt mult mai mari comparativ cu celelalte momente ale zilei.

Eviţi aglomeraţia de la sală

Dacă preferi să te antrenezi în sala de sport, atunci e neapărat să faci mişcare dimineaţa. Ştim cu toţii cât de mică poate deveni chiar şi o sală imensă de sport atunci când sunt prea multe persoane care încearcă să se menţină în formă. Aşadar, dacă doreşti să eviţi gălăgia sau să te ciocneşti mereu cu celelalte persoane care se antrenează, stabileşti un program de mers la sală la o oră matinală. Astfel, nu vei mai sta la rând pentru a lucra la un anumit aparat şi nici nu vei pierde timp preţios.

Vei deveni mai sârguincios

Cu toţii am început să facem sport, însă foarte puţini am reuşit să respectăm planul iniţial. Avem dreptate? Ei bine, dacă vei stabili să te antrenezi dimineaţa, atunci vei mai găsi greu scuze pentru a te abate de la regulă. Astfel, poţi să iei fiecare prânz cu cine doreşti tu şi să-ţi petreci timpul pe care îl ai după ce termini programul de lucru fix aşa cum vrei tu: plimbându-te, citind, făcând shopping, la tv sau în compania oamenilor dragi ţie.

Poţi să renunţi la cafea

Da, într-adevăr! Dacă, de regulă, consumi prea multă cafea şi îţi doreşti să renunţi la acest obicei, atunci sportul de dimineaţa e soluţia perfectă. Cu alte cuvinte, în loc să bei o cană mare de cafea la prima oră a zilei, mai bine mergi în parc şi aleargă preţ de câteva minute sau fă câteva exerciţii la sală. Te vei simţi mult mai fresh şi energic întreaga zi.

Poţi obţine masa musculară pe care ţi-o doreşti

Dacă vrei să fii invidiat pentru masa ta musculară, atunci îţi recomandăm să mergi în fiecare dimineaţă la sală. Testosteronul – hormonul care contribuie cel mai mult la creşterea masei musculare – este foarte activ dimineaţa. Aşadar, nivelul de testosteron fiind mult mai ridicat dimineaţa, va fi mult mai uşor să obţii rezultatele dorite.

Vei avea un somn mai odihnitor

Dacă obişnuieşti să te antrenezi seara, atunci este puţin probabil să ai parte de un somn liniştit şi odihnitor. În schimb, dacă faci sport în fiecare dimineaţă, ai toate şansele să dormi excelent. De ce? Pentru că energia pe care ţi-o oferă mişcarea se consumă în timpul zilei şi, astfel, odată cu venirea serii, corpul şi mintea ta vor simţi nevoia să se odihnească.

Vei face faţă cu brio unui volum mai mare de exerciţii fizice

Pe lângă faptul că dimineaţa eşti mai concentrat, dacă mergi la sală odată cu soarele care răsare pe cer, atunci şansele să găseşti un număr mare persoane la antrenament sunt foarte mici. Astfel, vei putea să te dedici unui volum mai mare de exerciţii fizice, dar într-un interval de timp mai scurt.

Ce zici? Te-am convins să faci mişcare dimineaţa?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.