10 Greşeli pe care le faci atunci când alergi

10 greseli pe care le faci cand alergi

Ai început să alergi de ceva timp dar nu vezi încă rezultatele pe care ai aşteptat să le obţii? Ori ţi s-a întâmplat să te accidentezi în timpul antrenamentului şi să părăseşti pista de running cu dureri de spate ori de picioare? Ei bine, nu eşti singura persoană aflată în această situaţie.

Chiar dacă running-ul pare a fi un tip de sport extrem de simplu de practicat, acesta implică anumite reguli care ţin atât de echipament, cât şi de multe alte aspecte, şi care dacă nu sunt pe deplin respectate îţi pot crea anumite neplăceri. Tocmai de aceea, am decis să vorbim despre cele mai frecvente greşeli pe care multe persoane le fac, în mod inconştient, atunci când aleargă.

Încălţăminte nepotrivită

Una dintre cele mai des întâlnite greşeli pe care le facem atunci când ne apucăm de alergat este legată de încălţăminte. Cele mai multe persoane ignoră acest aspect extrem de important, ceea ce explică rănile pe care le observă la finalul unei curse sau disconfortul ce îl resimt la fiecare pas. Pentru a evita toate aceste neplăceri, sugestia noastră este să renunţi la gândul de a alerga în tenişi sau în alt tip de încălţăminte şi să optezi pentru o pereche de pantofi pentru running. Spre deosebire de ceilalţi pantofi sport, cei de alergare au nişte tehnologii diferite, sunt mai uşori, mai flexibili şi extrem de bine căptuşiţi, astfel încât picioarele tale să fie protejate.

Îmbrăcăminte neadecvată

Un aspect esenţial de care trebuie să ţii seama neapărat este faptul că echipamentul de running nu se rezumă numai la pantofii sport potriviţi. Deşi aceştia constituie cea mai importantă parte a echipamentului, înainte de a alerga trebuie să ai grijă şi cum te îmbraci. În primul rând, alegerea îmbrăcămintei de running trebuie aleasă în funcţie de anotimp. Aşadar, dacă te afli în sezonul rece, optează pentru un echipament care să îţi ofere un confort termic optim. Dacă vorbim de sezonul cald, ideal ar fi să alegi un tricou şi o pereche de pantaloni care îţi lasă pielea să respire în voie şi îndepărtează transpiraţia. În al doilea rând, fii atent la materialul din care sunt concepute articolele vestimentare pentru running. Recomandarea noastră este poliesterul, deoarece este un material uşor şi are mai multe proprietăţi adecvate alergării.

Lipsa unui plan

Chiar dacă în teorie running-ul nu presupune vreo strategie anume, adevărul este că nu te poţi apuca de alergat fără să-ţi fi stabilit deja un plan. Prin urmare, înainte de a ieşi să alergi, alege distanţa pe care doreşti să o parcurgi şi obiectivul pe care vrei să-l atingi. Astfel, te vei simţi mult mai motivat şi chiar vei reuşi să duci la bun sfârşit ceea ce ţi-ai propus.

Treci peste etapa de încălzire

Chiar şi sportivii de performanţă obişnuiesc să-şi încălzească corpul înainte de a se apuca de antrenamentul propriu-zis. Tocmai de aceea, înainte de a începe să alergi, e important să-ţi dedici câteva minute pentru a face nişte exerciţii care să-ţi activeze corpul. Doar făcând acest lucru, vei evita posibilele accidentări. Prin urmare, nu ezita să faci stretching sau puţin jogging înainte de cursă, dar şi la sfârşitul acesteia. În acest mod, muşchii corpului tău îşi vor menţine flexibilitatea şi nu vei suferi întinderi.

Respiraţie incorectă

Chiar dacă în mod normal nu acordăm prea multă atenţie modului în care respirăm, în timpul alergării este absolut esenţial să ne controlăm respiraţia. De ce? Ei bine, studiile recente au demonstrat faptul că în momentul în care participanţii la cercetare făceau doi paşi şi inspirau, apoi alţi doi paşi şi expirau, aceştia se simţeau mai puţin obosiţi şi puteau să alerge pe o distanţă mult mai mare şi un timp mai îndelungat.

Priveşti în jos prea mult timp

Atunci când ne apucăm de running, cei mai mulţi dintre noi tindem să ţinem privirea în jos, asupra picioarelor, de teamă să nu ne împiedicăm sau să ne abatem de pe pistă, aşa cum susţine şi Cat Fitzgerald – consultant în running. Însă această postură incorectă a corpului nu ne cauzează decât dureri de spate şi de gât. Prin urmare, încearcă să priveşti cât mai mult înainte şi să exersezi puţin în ceea ce priveşte coordonarea.

Consumi prea multă apă

Indiferent de tipul de sport pe care îl practici, hidratarea este esenţială. Numai că există şi posibilitatea de a consuma prea multă apă şi de aici pot apărea o serie de probleme. Aşadar, trebuie să păstrezi un echilibru. Dacă alergi pe distanţe mai mici, mai ales în zilele călduroase, e suficient să iei cu tine o sticlă de apă, dar care să nu cântărească foarte mult.

Te dedici doar running-ului

Pentru a obţine rezultatele dorite prin alergare, atunci ar trebui să te gândeşti să te dedici şi altor tipuri de exerciţii fizicii. Sugestia noastră este să pui accent şi pe antrenamente al căror rol este de a-ţi întări muşchii şi de a spori anduranţa propriul corp. Astfel, vei preveni accidentările.

Obiective prea ambiţioase

Faptul că ai decis în sfârşit să începi să alergi reprezintă, într-adevăr, un motiv pentru a fi mândru de tine însuţi. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la ceea ce îţi propui. Prin urmare, înainte de a-ţi stabili nişte obiective ambiţioase, ascultă-ţi corpul. Cel mai bine este să îţi setezi obiectivi mici şi uşor de atins. Astfel, nu vei risca să te răneşti şi nici nu îţi vei pierde interesul în ceea ce priveşte running-ul.

Absenţa optimismului

Unul dintre secretele reuşitei, mai ales în sport, este optimismul. Chiar dacă nu eşti un atlet profesionist, important este să ai în permanenţă o gândire pozitivă şi să nu renunţi de fiecare dată când întâlneşti un obstacol sau când simţi că nu mai poţi continua. Indiferent că alergi pentru că vrei să te relaxezi, să scapi de kilogramele în plus sau, pur şi simplu, pentru că running-ul îţi dă o energie aparte, aminteşte-ţi de fiecare dată motivul pentru care te afli pe pistă şi ai curaj să îţi duci la capăt planul.

Aşadar, cine e pregătit pentru running?

About the Author: Originals

Povestea de succes Originals a inceput acum in urma cu aproape un deceniu, pornind de la dorinta de a veni in intampinarea nevoilor clientilor de a-si defini si exprima stilul de viata, personalitatea, pasiunea si interesul lor pentru sport, diversitate si originalitate. Toate acestea transpuse intr-o noua identitate stilistica si sociala!

Am stiut din primul moment cat de importante sunt pentru clientul Originals autenticitatea, diversitatea si calitatea produselor pe care le cauta si de aceea am selectat, cu responsabilitate si dedicare, ca parteneri, doar acele branduri care respecta atributele cautate de clientii nostri.

Oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si defini si reinventa permanent Stilul vestimentar si de a trai o experienta de cumparare online Surprinzatoare, adaptata cerintelor specifice si nevoilor acestora. Incurajam si sustinem creativitatea si exprimarea libera a Spiritului prin intermediul fiecarei alegeri stilistice a clientilor nostri si cautam permanent sa surprindem cele mai diferite ipostaze ale acestuia.

Originals.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.